Over mij

Maak kennis met de sterk expressieve wereld van Margaret Bolinska, afkomstig uit Polen. Haar visie op de wereld verbeeldt  zij  in verschillend werk en maakt zij gebruik van verschillend materiaal.

“Het canvas wordt een broeiplaats met de natuur, kleuren en mystiek  als ingrediënten.  Fragiel en passioneel!

Marnix Vervaet

 In contact met de kunst kwam Margaret in haar late tienerjaren, wanneer zij moderne, kleurrijke  wandtapijten leerde maken, die zij zelf ontwierp. Hier in Belgie voelde zij opnieuw drang om te scheppen, creatief te zijn en besloot zij de geheimen van schilderkunst te ontdekken. Zij volgde  5 jaar Algemene Schilderkunst aan Academie voor Beeldende Kunst in Mechelen. Behalve de academie volgde zij  nog andere kunstopleidingen  . Na jaren studeren en experimenteren blijft zij trouw aan acryl – haar favoriete medium van expressie, maar olie en aquarel inspireren haar ook. Zij wordt eveneens gefascineerd door gemengde technieken.

Margaret Bolinska haar kunst weerspiegelt haar diepe gevoelens en haar spontaniteit. Dat is de zoektocht naar het onbekende. Het voortdurend bespelen van het onbekende met veel dynamiek, beweging en passie resulteert in kleurrijke werken met veel kracht. Het” leeft” op haar r doek. Van impressionistische vormen en beelden  naar haar eigen, specifieke stijl, waar ligt unieke kracht van haar kunst. Haar visie op de wereld verbeeldt  zij  in verschillend werk en maakt zij gebruik van verschillend materiaal. De verschillende werkwijzen moeten niet gezien worden als ontwikkeling of evolutie, maar als een stap in de richting van een onbekend ideaal.

De schilderijen van Margaret zijn geëxposeerd in de verschillende galerijen Belgie. Nu begint ze te exposeren in het buitenland, onder andere in Polen en in Nederland. De details van  haar  tentoonstellingen kan je vinden op haar website www.bolinska.be    

 “Een vernissage openbaart gevoelens , en  wordt alles opnieuw herboren, als een vers geboren kind uit een vrouwelijke geest.  Een verrukking , een hunkeren naar het nieuwe , naar meer.”  Marnix  Vervaet

Margaret schrijft ook gedichten. Haar gedichten zijn evenveel expressieve als haar schilderijen.

WELKOM BIJ DE BLOG

KONTAKT
Margaret Bolinska
Tel: 015/51 16 45
GSM: 0498789876
Email: marga007@telenet.be

NEWSLETTER
Abonneer u op onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte.© Copyright 2023 Margaret Bolinska. All rights reserved. | Designed by strony www Katowice